"Hadži prodane duše" najbolji bend na ovogodišnjoj Gitarijadi

Alter-garaž rok četverac iz Užica, "Hadži prodane duše", prema oceni žirija jubilarne 50. "Gitarijade", najbolji je bend ovogodišnjeg festivala.
Pobednici 50. "Gitarijade" za sebe kažu da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Rok sastav "Hadži prodane duše" osnovan je 2009. godine.
 
Do sada su svirali širom Srbije, između ostalog i na beogradskom "Bir festu" 2011. godine. Svojim nastupom u Zaječaru, osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo-bend jubilarne "Gitarijade".
 
Žiri je radio u sastavu: Jadranka Janković, PR i rok novinar, Milan Dujmović, professor gitare i kompozitor, Stanoje Jovanović, profesor klavira i direktor muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Zaječaru, Gale iz "Kerbera" i Mumin iz grupe "Lav hanters".
 
Dvanaest demo-bendova koji su se takmičili u polufinalu i finalu "Gitarijade", plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini-gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu.
 
Gromoglasnim aplauzom posetioci "Gitarijade" pozdravili su i sve volontere koji iz godine u godinu daju veliki doprinos realizaciji najstarijeg festivala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika