Džoni Štulić: Sve pesme sam napravio sebi

Nekadašnji frontmen grupe "Azra" Branimir Džoni Štulić, koji je protekle nedelje napunio 64 godine, u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu" iz Holandije u kojoj živi i radi, izjavio je da mu "nije drago" što se "tolika prašina na internetu podigla za njegov rođendan", kako je ocenila autorka intervjua.
Ona je povodom tekstova koji su se pojavili na portalima o tome šta koja "Azrina" pesma znači kome ju je posvetio, upitala Štulića šta se tačno krije iza pesme "Gracija", podsećajući ga da je jednom prilikom rekao da ta pesma nije posvećena nijednoj ženi.
 
"Ja sam sve pesme napravio sebi. Nema veze da li se ona zove Mona Liza ili Larisa. Da Vinči je iza toga. Da Vinči - mislim na sebe. Pas laje zbog sebe, a ne zbog sela. Kad čovek nešto kaže, on misli na sebe, secira sebe, a pripisuje drugom. A šta drugo zna osim sebe", rekao je Štulić.
 
Na konstataciju novinarke da ga "ljudi ne zaboravljaju", Štulić je kazao da "nikad u životu nije nazvao normalan čovek koji, recimo, radi nešto, već sve neki lezilebovići, kako god uzmeš".
 
"Ja sam na Jutjub kanal 'petrovicpetar' stavio sigurno 80 odsto svojih pesama. Ne volim ih ja tamo, sigurno, dvadesetak, a ostalo nije nešto bitno. Ali imaju sve to, ali oni se prave ludi, svaki ponaosob bi hteo da on ima sve moje pesme na svom sajtu. Jer, to mu je jedini način, inače je niko i ništa. I oni se krvavo bore za moje, a s lakoćom gube svoje, i zemlju, i državu i pasoš. I šta god hoćeš. Krvavo se bore za ono što nije njihovo", naveo je Štulić.
 
On kaže da mu nije "nije drago" ni u vezi sa komentarima na internetu da je "Džoni Štulić je najbolji muzičar svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije".
  • Venger

    17.04.2017 13:01
    p%?2-;7:(
    Eto znao sam ja da je istina to što se priča da je i on pravi Srbin.
  • naivcina

    16.04.2017 14:59
    .
    G.Branimir Stulic i Azra su svakako obelezili jedan veoma vazan deo muzicke kulture u bivsoj jugi.
    I samim tim doprineli razvoju jedne generacije koja i danas slusa njegove pesma.A moze se reci i da je jedan od retkih sa jos nekoliko tekstopisaca cije pesme moras da slusas.
  • Pihtijoguzi

    16.04.2017 14:32
    vrati se
    Djoni, vrati se u Jugu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".