Igi Pop pravi seriju o panku

Igi Pop će producirati novu dokumentarnu mini-seriju o panku, od četiri epizode, u kojoj će se nalaziti intervjui s brojnim velikim imenima te scene iz sedamdesetih godina.
Serija je jednostavno nazvana "Punk", a premijerno će biti prikazana 11. marta na američkoj televizijskoj mreži Epix.
 
Među pank muzičarima koji će se pojaviti u seriji su Džon Lidon (Sex Pistols), Marki Ramon (Ramones), Vejn Kramer (MC5), Dželo Bijafra (Dead Kennedys), Debi Hari i Kris Stejn (Blondie).
 
U dokumentarcu će govoriti i fanovi panka - Dejv Grol (Nirvana, Foo Fihters), Fli (Red Hot Chili Peppers) i Daf Mekegan (Guns N' Roses). Takođe, biće prikazane i glavne figure muzičke industrije tog vremena kao što su Deni Filds, direktor Electra Records, novinar Legs Meknil, režiserka Penelopi Sfiris, poznata i po popularnoj komediji iz 1992. godine (o dva rokera) "Vejnov svet", prenosi NME.
 
 
Zna se još da Igiju, kao izvršnom producentu, pomaže njegov prijatelj Džon Varvatos, modni dizajner i veliki obožavalac roka, koji je nedavno otvorio i sopstvenu muzičku kuću (John Varvatos Records). Za njih će velšanski rok bend Priti Višis (Pretty Vicious) naredne godine izdati svoj debitantski album.
 
Varvatos je rekao da je istraživanje i oživljavanje istorije panka za njega apsolutno posao iz ljubavi.
 
"Sposobnost panka da prevaziđe podelu među generacijama u kulturi, muzici i stilu je priča koja mora da bude ispričana, tako da - Hey Ho, Let's Go", dodao je.
 
Igi Pop je svoj poslednji album, "Post Pop Depression", objavio u martu 2016. godine, na kom je sarađivao sa Džošom Homom i Dinom Fertitom iz benda "Queens of the Stone Age" i sa Metom Heldersom, bubnjarom grupe "Arctic Monkeys".
  • Starboy

    20.12.2018 18:06
    Maskenada
    A gde su Black Flag i GG Allin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".