Večeras dodela Brit nagrada, favoriti Dua Lipa, An Mari i Džes Glin

Muzičke nagrade Brit biće dodeljene danas u Londonu, a favoriti sa najviše nominacija su pevačice Dua Lipa, An Mari i Džes Glin.
Večeras dodela Brit nagrada, favoriti Dua Lipa, An Mari i Džes Glin
Foto: Screenshot
Dua Lipa, koja je prošle godina bila proglašena za pevačicu godine, ove godine je nominovana između ostalog u kategorijama za najbolji singl i video godine sa pesmom "One kiss" i video klipom "IDGAF". An Mari je nominovana za najbolji singl s pesmom "2002" i za album godine sa "Speak your mind", dok će se Džes Glin takmičiti, između ostalog, u kategoriji za najbolji singl s pesmom "I’ll be there".
 
Sve tri muzičarke su nominovane u kategoriji najbolji ženski solo izvođač, a u muškoj kategoriji se nalaze Afeks Tvin, Kreg Dejvid, Džordž Ezra i Sem Smit.
 
Za britanski bend godine ove godine su u trci "1975", "Arctic monkeys", "Gorilaz", "Little mix" i "Years and years".
 
Od stranih muzičara na spisku nominacija se nalaze Eminem, Drejk, Arijana Grande, Kardi Bi, Trejvis Skot, kao i grupe "Karters" i "Twenty one pilots".
 
Pevačici Pink će biti dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.
 
Ceremoniju će voditi glumac Džek Vajthol, a svečanost će prenositi uživo britanska televizija ITV.
 
Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.
 
Tu nagradu su prvi osvojili Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel, Dejvid Bouvi i Majkl Džekson.
 
Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika