Dodeljene Brit nagrade

Posle dodele Gremija održane pre desetak dana, u londonskoj O2 Areni u sredu uveče uručene su i Brit nagrade.
Nagradu za singl godine osvojili su Kalvin Haris i Dua Lipa za "One Kiss", a škotski hitmejker je osvojio i nagradu za najboljeg producenta. Titulu najboljeg britanskog benda odneli su rokeri iz grupe "1975", koji su osvojili i nagradu za album godine, dok su najbolji britanski solo izvođači Džordž Ezra u muškoj i Džordža Smit u ženskoj kategoriji.
 
Ed Širan je odneo nagradu za uspeh na globalnoj sceni, dok su priznanje za najboljeg međunarodnog izvođača osvojili Drejk u muškoj i Ariana Grande u ženskoj kategoriji, saopštio je Exit festival.
 
Nagradu za najbolju internacionalnu grupu osvojio je bračni duo "The Carters", koji čine Bijonse i Džej Z, a među nominovanima bili su i "Chic" predvođeni Najlom Rodžersom.
 
Za najbolji spot proglašen je "Woman Like Me" koji izvodi grupa "Litl miks" uz Niki Minaž, dok je njihov sinoćnji nastup na dodeli privukao najviše pažnje uz podeljene reakcije gledalaca.
 
Nagradu za najboljeg novog izvođača osvojio je Voker. 
 
Veče je obeležio i nastup američke pevačice Pink, kojoj je dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.
 
Brit nagrade dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju, a dodeljuje ih Britanska fonografska asocijacija, krovno udruženje britanske muzičke industrije.
 
Celu listu dobitnika možete pogledati OVDE.
  • Komentator

    23.02.2019 18:54
    A da pocnu i arapska i kineska imena i nazive da pisu u originalu? Verovatno bi bilo lakse za pracenje...
  • original

    22.02.2019 13:59
    a da pocnete koristiti originale svih imena i naziva?...muka mi je od citanja ovih "prevoda" i sricanja na srpskom...ko ne moze da procita original ili nije ni cuo za izvodjace nebitan je i verovatno ga ni ne interesuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".