Deca koja slušaju rege i klasičnu muziku imaju veće šanse da odrastu u otvorene osobe

Poslednja istraživanja navode da su odrasli koji su slušali rege i klasičnu muziku kao deca znatno otvoreniji prema novim idejama i aktivnostima kao što su kušanje nove hrane, isprobavanje raznih sportova, čitanje novih knjiga i menjanje stila oblačenja.
Deca koja slušaju rege i klasičnu muziku imaju veće šanse da odrastu u otvorene osobe
Foto: Pixabay

Do ovog zaključka su došli na Westminster Univerzitetu u Londonu, gde su ispitivanja vršena nad 2000 odraslih osoba. Sa univerziteta takođe napominju da odrasli koji su bili izloženi širem dijapazonu muzike u godinama formiranja ličnosti imaju veću želju za proširivanjem svojih vidika u raznim aspektima života.

Više od četvrtine njih koji su bili izloženi rege muzici tokom detinjstva su otvoreniji ka isprobavanju novih stvari, što je takođe tačno za petinu njih koji su bili izloženi klasičnoj muzici.

Međutim, zanimljivo je da se samo 4% njih koji su slušali hevi metal i soul u ranim fazama života izjasnilo da su trenutno otvoreni ka novim avanturama i eksperimentisanjima.

  • vutroslav

    08.04.2019 12:38
    Bolje da duvaju vutru, nego da gledaju sta ce el prezidente da kaze.
  • sale ns

    08.04.2019 09:18
    jos ako budu pusili canabis...bice zdravi !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika