Pol Makartni piše pesme za svoj prvi mjuzikl

Slavni bivši član "Bitlsa" Pol Makartni saopštio je da radi na svom prvom mjuziklu i da je trenutno u završnoj fazi pisanja pesama za muzičku pozorišnu adaptaciju filma Frenka Kapre iz 1946. "Divan život" čija se premijera očekuje krajem 2020.
Makartni, 18-ostruki dobitnik Gremija, piše muziku i radi na tekstu zajedno s britanskim dramaturgom Lijem Halom, koji je napisao scenario za film "Billy Elliot", te s Eltonom Džonom potpisuje istoimeni mjuzikl, a autor je i biografskog filmskog blokbastera o Eltonu Džonu "Rocketman". Producent je Bil Kenrajt.
 
Film "Divan život" (It's a Wonderful Life), s Džejmsom Stjuartom u glavnoj ulozi čoveka kog je napustila sreća te ga, na sam Božić, od samoubistva spasava anđeo čuvar, postao je jedan od najpoznatijih i najemitovanijih filmova svih vremena i obožavani božićni klasik.
 
"Nikada me nije posebno privlačilo pisanje mjuzikla, ali nakon što smo se Bil i ja našli i popričali s Lijem, nekako mi se učinilo da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno. 'Divan život' je univerzalna priča s kojom se svi možemo poistovetiti", naveo je Makartni.
 
On je već napisao sedam pesama. "Te vas pesme vode negde gde niste očekivali da ćete otići. Zvuče jednostavno, ali to je varljivo", rekao je Kenrajt.
 
Zajedno s Džonom Lenonom, Makartni potpisuje neke od najpoznatijih i najdugovečnijih pesama u istoriji pop muzike. Od raspada "Bitlsa" 1970. objavio je više od 25 studijskih albuma, uključujući pet albuma originalne klasične muzike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".