Novosadski pank bend "Pet minuta slave" objavio prvi album "PMS u kući"

Novosadski bend Pet minuta slave objavio je prvi studijski album naziva "PMS u kući".
Sastav u čijoj se muzici vide tragovi novosadskog panka, od Pekinške patke do Atheist Rapa, publici predstavlja sedam novih autorskih pesama, jednu obradu i dve pesme sa demo albuma koji su objavili u januaru prošle godine. 
 
Vid Malbašić na vokalu i gitari, basista Milan Bogosavljević, gitarista Ivan Žiković i bubnjar Petar Marinović, kao Pet minuta slave muziciraju već pet godina. 
 
Na svom prvencu donose pesme kao što su "Izletnička", "Milan" u kojoj se posebno može osetiti uticaj Atheista, "Panika", "Pandurska", koju su objavili ranije, a tu je i "Vino noći" - pank obrada hita "splitskog diteta" Nene Belana.
 
Tu je i pesma "Balkanac" koja počinje oštro stihovima: "Završio si školu i posla više nema/ Da l' bežati odavde je večita dilema/ Sa biroa zovu 'aj u Liru radi'/ Za trideset somića umiri od gladi". Krug zatvaraju strofom: "I opet ispočetka, tako to ide/ Ali radiš u Dojčlandu pa živiš bez brige/ Ceo radni vek si proveo k'o samac/ Imaš nemačke papire, al' i dalje si Balkanac".
 
Koncertna promocija albuma biće održana 27. septembra u "Soul Peddleru". 
 
  • Saradnica

    06.09.2019 02:22
    Samo napred!
    Samo napred i bez odustajanja!
  • Jelena

    04.09.2019 17:37
    Slusala na Beerfestu, odlicni momci!
  • Marina

    03.09.2019 09:47
    Bravo
    Odlican prvenac momci!
    Jedva cekam promociju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika