Grupi "Artan Lili" nagrada "Milan Mladenović"

Beogradska pop-noise grupa "Artan Lili" dobitnik je nagrade Zadužbine "Milan Mladenović".
Na svečanosti u Narodnoj biblioteci u Beogradu članovima grupe nagradu je uručio Zoran Kostić Cane, lider sastava "Partibrejkers".
 
Osim Kostića, u žiriju koji je preslušao 126 prispelih pesama, nalazili su se i džez pijanista Vasil Hadžimanov i rok kritičar Aleksandar Žikić.
 
U obrazloženju odluke žirija, Žikić je napomenuo da je sastav "Artan Lili" svojom kompozicijom "D. E. P. R. A." zadovoljio sve kriterijume koje muzičko delo čini izuzetnim.
 
"Reč je o originalnom, duboko individualnom, stilski doslednom i inteligentnom autorskom ostvarenju, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacije i cinizma", rekao je Žikić.
 
Lider nagrađenog benda Bojan Slačala pozvao je okupljene da aplauzom pozdrave Milana Mladenovića, frontmena kultnog benda "Ekaterina Velika".
 
"Opet nas je okupio ovde i verujem da bi mu bilo drago da zna ko je zaslužio nagradu koja je nazvana po njegovom imenu. Ovo priznanje je za nas velika čast, ali i ogromna odgovornost", rekao je Slačala.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika