VIDEO: Objavljena pesma Goblina sa novog albuma "Jednina", sve numere od 4. decembra

Pesma "Meso", kao najava novog albuma "Jednina" benda Goblini premijerno je objavljena danas, posle šest godina diskografske pauze.
Kompletan album sa deset autorskih pesama biće objavljen u sredu, 4. decembra, a promocija je zakazana za 13 sati u prostorijama Muzičke kuće Metropolis.  
 
Nakon toga, novosadska promocija albuma "Jednina" održaće se istog dana, 4. decembra u 19 časova u Shamrock baru, (Mite Ružića 5).
 
Na promociji će biti preslušavanje albuma, početak prodaje CD izdanja, druženje sa članovima benda, kao i prikazivanje spota koji će biti objavljen isti dan u večernjim satima, nakon premijere u emisiji "Bunt".
 
 
Već sutradan, 5. decembra Goblini putuju u Sloveniju, gde će u Ljubljani održati koncert. Potom će svirati u Rijeci u okviru Ri Rok festivala, da bi ovu mini turneju završili u Zagrebu, nastupom u kultnom klubu Močvara, 7. decembra.
 
Producent novog sedmog studijskog albuma koji je snimljen u studiju Road je Dragan Alimpijević Pik.
 
Sedmo izdanje Goblina izlazi pod okriljem izdavačke kuće Metropolis Music, sa kojom su šapčani započeli saradnju devedesetih godina.
 
Spisak pesama sa albuma "Jednina":
 
1. Meso
2. Hvala vam
3. Švić, švić
4. Ja, ti ili on
5. Ti si taj
6. Zapad-severozapad
7. Žmigavac
8. Il Migrante
9. Mirno more
10. Negde pred zoru
 
Goblini su pank rok bend iz Šapca. Muzičku karijeru su započeli 1992. godine, kada su bend osnovali Alen Jovanović (gitarista), Vladislav Kokotović (basista) i Branko Golubović (vokal). 
 
Do sada su objavili pet studijskih albuma, dva "lajv" albuma i jednu kompilaciju. Tokom devedesetih, bili su jedan od najuticajnijih bendova, održali su mnogobrojne koncerte širom regiona i stekli veliku popularnost. U prvoj fazi karijere objavili su pet albuma: "Istinite priče" (1994), "Live In KST" (1995), "U magnovenju" (1996), "Turneja u magnovenju" (1998) i "Re Contra" (1999). 
 
Prestali su sa radom 2001. godine i posle gotovo deset godina, vraćaju se na muzičku scenu sredinom 2010. godine. Tri godine kasnije objavili su novi studijski album "Roba s greškom". O Goblinima je snimljen i dokumentarni film 2010. godine - "Ima nas gomila", koji prikazuje celokupnu istoriju benda, njihov početak, razvoj i vrhunac popularnosti. Frontmen Branko Golubović izdao je ove godine knjigu "Izgužvane misli", u kojoj najviše govori upravo o svom bendu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika