"Priča sa zapadne strane" se vraća na Brodvej

Brodvej je odlučio da mjuzikl "Priča sa zapadne strane" prilagodi novom vremenu i vrati na scenu.
"Priča sa zapadne strane" se vraća na Brodvej
Foto: Pixabay
Novo izvođenje mjuzikla pokrenuo je pre nekoliko godina režiser Ivo van Hoven, koji je direktor jednog od znacajnih amsterdamskih pozorišta i koji je poslednjih nekoliko godina postao brodvejska zvezda zbog veoma neobaveznih izvođenja klasika kao što je "Pogled s mosta". Kritičari su njegove predstave nazvali nemilosrdnim, brutalnim, imaginativnim, ali i iskrenim.
 
Van Hoven je gledao kao mladić film "Priča sa zapadne strane" i odlučio da ponudi svoju viziju tog mjuzikla.
 
Produkcija koju je zamislio Van Hoven bila je tako različita od klasičnog izvođenja da je morao da traži odobrenje od naslednika autorskih prava svih koji su postavili originalnu verziju. Jedini koji je još živ je jedan od autora libreta Stiven Zondhajm koji je gledao neke predstave ovog reditelja i odmah je dao saglasnost da menja u produkciji sve što želi.
 
Van Hoven je angažovao belgijsku koreografkinju Anu Terezu dr Kermaeker koja je postavljala samo klasične balete i nikada ranije nije pravila koreografiju za neki mjuzikl. Na predstavi se radilo tri godine. 
 
Na postavku predstave je potrošeno 15 miliona dolara i planirano je da se pre premijere predstava izvodi dva meseca, ali zbog velikog interesovanja morali su da produže pretpremijere za nekoliko sedmica. Zvanična premijera bi trebalo da se izvede 20. februara.
 
Najstariji glumac koji igra člana jedne bande ima 25 godina, a najmlađi 17. Režiser i koreografkinja pozvali su tokom 2018. i 2019. godine na audiciju 1.500 glumaca iz Njujorka, Los Anđelesa i Majamija. Na premijeri će igrati njih 33 i većini će to biti prvi nastup na sceni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika