Naslednici Lenarda Koena ne žele da se "Hallelujah" izvodi na Trampovim skupovima

Vlasnici autorskih prava Lenarda Koena saopštili su da razmatraju pravnu akciju zbog upotrebe Koenove pesme "Hallelujah" na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji (RNC), nazvavši to drskim pokušajem politizacije pesme.
Kantautorka Tori Keli izvela je "Hallelujah" tokom vatrometa u četvrtak uveče nakon čega je usledio govor predsednika Donalda Trampa za republikansku nominaciju. Takođe, izvedena je i druga, operska verzija.
 
Koenovi naslednici u izjavi su rekli da su "iznenađeni i zaprepašćeni" korišćenjem pesme, rekavši da su izričito odbili zahtev RNC-a da se služi njome.
 
Nazvali su odluku RNC-a "prilično hrabrim pokušajem politizacije i iskorišćavanja na tako očajan način", jedne od najvažnijih Koenovih pesama i dodali da istražuju pravne mogućnosti u vezi s tim.
 
"Da je RNC zatražio pesmu 'You want it darker', za koju je Lenard Koen 2017. osvojio posthumni Gremi, možda bismo razmotrili da je izvedu", dodaje se u izjavi.
 
Koen je umro 2016. u 82. godini života, a "Hallelujah" je prvi put objavljena 1984. godine i postala je njegova najizvođenija pesma.
 
Rolingstonsi, Nil Jang, Tom Peti, Rijana, Elton Džon, Adel i Kvin nalaze se među desetinama muzičara koji su odbili ili tražili da njihova muzika prestane da se koristi na Trampovim skupovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika