VIDEO: K-Pop bend BTS zabavljač godine po izboru časopisa Tajm

Južnokorejska K-pop senzacija BTS proglašena je za zabavljača godine u izboru časopisa Tajm.
Sedmočlani južnokorejski boj bend, koji je na sceni debitovao 2013. godine, postao je jedan od najpopularnijih na svetu zahvaljujući svojim veselim plesnim pesmama, vojsci obožavatelja i pozitivnim nekontroverznim porukama.
 
Prošlog meseca bend je dobio prvu veliku nominaciju za nagradu Gremi za K-pop sastav, a singlom na engleskom jeziku "Dynamite" postao prvi bend koji je debitovao na prvom mestu Bilbordove Hot 100 liste.
 
Grupa je oformljena 2013. godine, a čine je RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V i Jung Kook.
 
U istoriju su ušli kao prvi južnokorejski bend koji je nastupao na stadionu Vembli, a taj je koncert rasprodat u samo 90 minuta.
 
  • Ana

    12.12.2020 08:51
    BTS nije samo POP
    Naprotiv. Postali su popularni zahvaljujuci socijalnom angazmanu u tekstovima koji sami pisu, vrlo bliskoj povezanosti sa svojim fanovima, aktivnom ucestvovanju u stvaranju sopstvene muzike za razliku od ostalih korejskih pop i idol grupa, kao i tome da su od underdog i underground pozicije iz male produkcijske kuce u dugovima samo sopstvenim svakodnevnim radom uprkos losim prognozama i odbijanjima korejske javnosti dosli za 7, 8 godina do samog svetskog vrha. A Dynamite je vrlo ocigledno, kao jedina njihova pesma na engleskom jeziku, strateski napravljen za osvajanje americkog trzista gde jos uvek dominiraju radijske liste.
  • Pop

    11.12.2020 12:01
    Ova popularna muzika nekako zvuči prazno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika