Lejdi Gaga pevala američku himnu

Tokom inauguracije Dzozefa Bajdena Lejdi Gaga je otpevala američku himnu "The Star-Spangled Banner".
Lejdi Gaga pevala američku himnu
Foto: FoNet/AP
Kako navode mediji, ona ima iskustva sa pevanjem himne, jer je 2016. godine to uradila i pre početka superbola - finalne utakmice u američkom fudbalu. Ta dobitnica Nagrade Gremi je u raskošnoj crvenoj suknji i s velikim brošem u obliku golubice, pred zlatnim mikrofonom emotivno i snažno izvela himnu.
 
Posle nje je nastupila Dženifer Lopez, u belom, i otpevala delove pesama "Ova zemlja je tvoja zemlja" (This Land is Your Land) i "Divna Amerka" (America the Beautiful).
 
Gart Bruks je zatim otpevao "Prekrasnu milost" (Amazing Grace), tražeći od publike na inauguraciji i onih koji su gledali TV-prenos, da pevaju s njim do poslednjeg stiha. Kada je sišao s podijuma, rukovao se s Bajdenom, bivšim potpredsednikom Majkom Pensom, stavio kaubojski šešir i zagrlio bivšeg predsednika Baraka Obamu.
 
Muzičke zvezde su bile samo deo mnoštva blistavih ličenosti koje su došle u Vašington, virtuelno ili lično, da pozdrave novu administraciju Džozefa Bajdena i Kamale Haris tandema popularnog u Holuvodu, za razliku od Trampa koji to nije bio.
 
Ostali izvodjači, među kojima su Brus Springstin, Džon Bon Džovi, Džastin Timberlejk i Demi Lovato, nastupaju u jednoipočasovnom programu "Slavimo Ameriku" koji će prenositi vodeće američke TV-mreže, a čiji je voditelj glumac Tom Henks.
 
Istorija nastupa slavnih ličnosti počela je s trećom inauguracijom Frenklina D. Ruzvelta 1941. godine, kada su na svečanosti nastupili Irving Berlin, Miki Runi i Čarli Čaplin. Tada je Čaplin izveo monolog iz "Velikog diktatora" svog prezrivo satirčinog filmskog prikaza nacističkog vodje Adolfa Hitlera.
 
Jedna od inauguracija s najvećim brojem zvezda je bila predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija 1961. godine, kada je domaćim programa bio Frenk Sinatra, a nastupili su Hari Belafonte, Net King Kol, Ela Ficdžrald, Džin Keli, Lorens Olivije, Sidni Poatje i drugi.
  • Dragan

    21.01.2021 18:45
    Ah
    Dal znate da voditelj programa Tom Henks je jednom davno rekai "Kosovo je oduvek bilo srpsko i nadam se da će se srbi jednom vrstiti na svoje".Inače podržavao je Hilari ,Ibamu i sad Bajdena.Glumac sa dva Oskara,njegovi filmovi teški nekoliko biliiona dolara.
  • Mile rent-a mozak

    21.01.2021 16:26
    U Americi je to tradicija da velike zvezde pevaju ili sviraju instrumental američke himne, tokom velikih događaja. Ali za razliku od Srbije, oni to rade zbog časti, dok se ovde plaća ceo koncert estradne zvezde za dovezenu publiku. A oni preko bare ne rade ništa bez para??!!?
  • Krk u brk

    21.01.2021 13:41
    Zena odpevala himnu za medalju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika