Pevačici zbog korone onemogućen put na Evroviziju, takmičiće se od kuće

Australijska televizija SBS potvrdila je da njihova predstavnica Montaigne i ostatak australijske delegacije neće moći da učestvuje na Evroviziji u Holandiji.
Ona će se iz tih razloga takmičiti od kuće, koristeći svoj "live on tape" nastup.
 
Šef australijske delegacije Džoš Martin kaže da su do ove teške odluke došli posle razmatranja svih izazova pandemije.
 
"Nakon sveobuhvatne procene SBS je odlučio da ove godine ne pošalje australijsku delegaciju i pevačicu Montaigne u Roterdam na Eurosong", ističe šef australijske delegacije.
 
Pevačica Montaigne naglašava da je tužna jer već dve godine zaredom nije mogla da se takmiči na Eurosongu.
 
"Uprkos tom razočarenju, još uvek mislim da je neizmerna privilegija biti jedan od takmičara. Jedva čekam da publika vidi moj 'live on tape' nastup. Eurosong je divan događaj koji čak ni pandemija ne može da zaustavi", zaključuje pevačica.
 
 
Podsetimo, svaka država koja se takmiči na ovogodišnjem Eurosongu imala je obavezu da organizatorima dostavi svoj rezervni nastup u slučaju nemogućnosti putovanja u Roterdam. Nastupi su snimani uživo i služe kao osiguranje da nijedna zemlja ne bude uskraćena za učešće na takmičenju, ukoliko mere zbog pandemije zakomplikuju put u Holandiju.
 
Australija će se takmičiti u prvoj polufinalnoj večeri 18. maja sa pesmom "Technicolour", te će pokušati da izbori svoje mesto u finalu.
  • Australija?

    23.04.2021 21:11
    Evropa do Tokija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika