VIDEO: Dua Lipa osvojila dve Brit nagrade, Tejlor Svift ušla u istoriju

Održana je 41. dodela britanskih muzičkih nagrada Brit u londonskoj O2 areni, na kojoj je Dua Lipa odnela dve nagrade, a Tejlor Svift je pripao "Global Icon Award".
U pitanju je bio prvi veći muzički događaj pred publikom koja nije morala da nosi maske i pazi na distancu.
 
Dua Lipa je osvojila nagradu za najbolju britansku izvođačicu i za album "Future Nostalgia". 
 
Britanska pop zvezda pozvala je na povećanje plata radnicima Nacionalne zdravstvene službe (NHS), a pre osvajanja nagrada je izvela svoje hitove.
 
Američka kantautorka Tejlor Svift prva je žena koja je osvojila "Global Icon Award". Pre nje su je dobili Dejvid Bouvi, Elton Džon i Robi Vilijams. 
 
"Zaista sam ponosna što sam deo ove muzičke zajednice, posebno u godini kada nam je muzika svima bila toliko potrebna", rekla je Svift, koja je doputovala u London i odala počast radnicima na prvoj liniji borbe protiv kovida.
 
Nagrada za najboljeg britanskog izvođača pripala je reperu Džej Hjusu, a "Little Mix" su najbolja britanska grupa, ujedno i prva ženska grupa koja je osvojila tu nagradu.
 
"Nije lako biti žena u britanskoj pop industriji. Videli smo dominaciju belih muškaraca, mizoginiju, seksizam i nedostatak raznolikosti", rekla je pevačica te grupe Li-En Pinok. 
 
 
Najbolja nova britanska izvođačica je Arlo Parks, dok je najbolji britanski singl "Watermelon Sugar" Harija Stajlsa.
 
Bili Ajliš i D Vikend odneli su nagrade za najbolje međunarodne izvođače, a Haim za najbolju međunarodnu grupu. 
 
"Večeras se radujemo svetlijoj budućnosti", rekao je voditelj Džek Vajthol. "Imamo publiku (...), imamo pop zvezde, vratili smo se."
 
 
Prisutni na dodeli britanskih muzičkih nagrada morali su da imaju negativan test na kovid pri ulasku, a moraće da se testiraju i nakon ovog događaja.
 
Dodela nagrada deo je pilot programa britanske vlade da testira mogu li se veliki događaji sigurno organizovati u pandemiji.
 
Dua Lipa, Arlo Parks i Olivija Rodrigo su među izvođačima koji su nastupali uživo, dok su nastupi drugih bili ranije snimljeni.
 
Nastupom Koldpleja otvorena je dodela Brit nagrada koja se inače održava u februaru, ali je odložena zbog korone. 
  • Zalost

    12.05.2021 10:10
    Ovde jedino Swift i Weeknd ista vrede,,,
  • Grad

    12.05.2021 09:51
    @pih
    Okrivite autotune, svaka pesma danas zvuci isto ili slicno. Uspeh im je da postignu milionske preglede na Youtube i slicnim platformama, a to sto ce posle mesec dana da se zaboravi to i nije neka steta..
  • pih

    12.05.2021 08:50
    Sve se pokvarilo... pa je l' vi vidite i čujete kakva je muzika danas popularna?
    I ko su danas poznate ličnosti...
    Nisu ni do kolena onima iz 60ih, 70ih, 80ih i 90ih.

    Ovo kao da je ceo svet zaluđen, zaglupljen i operisan od ukusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika