VIDEO: Meri Džej Blajdž dobila ploču na stazi slavnih Apolo teatra

Meri Džej Blajdž, američka pevačica nagrađena sa devet Gremija, autorka osam višestruko platinastih albuma koja je i dva puta bila nominovana za Oskara, dobila je svoju ploču na stazi slavnih Apolo te
Blajdž, nazivana kraljicom hip-hop soula, prodala je milione albuma širom sveta, a počast ispred legendarne koncertne hale u njujorškoj četvrti Harlem dobila je u petak, prenosi Rojters. 
 
Pevačica se zahvalila svojim obožavaocima i najavila da će 25. juna izaći novi dokumentarac koji slavi 25 godina od izlaska njenog drugog albuma "My Life". 
 
R'n'B zvezdi to je predstavljalo povratak kući - 1992. je slavu stekla upravo nastupom u emisiji "Showtime at the Apollo". 
 
"To mi znači sve. Apolo je najvažnija stvar za našu kulturu afroameričkih umetnika. Da nije bilo Apola, ne bih imala šansu. Ljudi ne bi bili otkriveni. Ovo je bilo prvo mesto gde sam uspela, prie Medison skver gardena", rekla je Meri.
 
Na stazi slavnih Blajdž se pridružuje velikanima američke muzike poput Arete Frenklin, Pet Label, Ele Ficdžerald, Čarlija Parkera i Lajonela Ričija. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika