Elton Džon: Britanija gubi naraštaj talenata zbog nesposobnosti vlade

Muzičar Elton Džon upozorio je na izgubljenu generaciju u britanskoj muzičkoj industriji zbog porasta troškova u organizaciji koncertnih turneja po Evropi zbog izlaska Britanije iz EU.
Elton Džon: Britanija gubi naraštaj talenata zbog nesposobnosti vlade
Foto: Pixabay
On je, uz Eda Širana i Rodžera Votersa, jedan od muzičara koji su u januaru potpisali peticiju u kojoj kritikuju sporazum o Bregzitu.
 
"Trenutno smo u situaciji da izgubimo naraštaj talenata zbog velikih propusta u vladinom trgovinskom sporazumu", napisao je Elton Džon na Instagramu.
 
Sporazum britanske vlade i EU, koji je stupio na snagu početkom godine, britanskim muzičarima više ne garantuje putovanja bez viza, što je otežavajuća okolnost za mlade muzičare.
 
O toj temi, Elton Džon je razgovarao s ministrom za Bregzit, Davidom Frostom.
 
"Novi i mladi umetnici neće moći slobodno da putuju Evropom, što je ključan deo njihova obrazovanja i razvoja, zbog visokih cena viza, ATA karneta i raznih dozvola. Uprkos katastrofi koja se nazire, čini se da vlada nije sposobna ili nije voljna da ispravi taj problem i bavi se radije svaljivanjem krivice na EU nego pronalaženjem izlaza iz tog nereda", napisao je slavni muzičar.
  • jelena

    16.06.2021 08:05
    @ahahahha,

    ,,drndati gitaru''?!
    Pa hajde ti je pokušaj ,,drndati'', da vidim kako ti ide?
    Kakav bedan i jadan komentar!
  • Jedna od mnogih

    15.06.2021 22:09
    Eeeeeee
    E moj Eltone, tako mi sa vizama već nekoliko desetina godina.....
  • ahahahaha

    13.06.2021 13:21
    Ahahaha, jadni muzicari, nece moci drndati gitaru, a to sto EU limitira Britaniji sa kim ce da trguje, sto joj namece marze itd, sto utice na stotine hiljada ljudi u trgovini (a to je samo jedan aspekt) nije bitno? Jadni Elton Dzon ce morati da vadi vizu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".