VIDEO: Iron Maiden posle šest godina pauze izbacio novu pesmu

Iron Maiden nakon šestogodišnje pauze izbacio je singl "The Writing on the Wall".
VIDEO: Iron Maiden posle šest godina pauze izbacio novu pesmu
Foto: Youtube (Iron Maiden, Screenshot)
Ova pesma je prvi materijal benda nakon poslednjeg studijskog albuma iz 2015. godine koji je nosio naziv "The Book of Souls", piše B92.
 
Novu pesmu napisali su frontmen Brus Dikinson i gitarista Edrijen Smit, producirao ju je Kevin Širli, a kao pomoćni producent pesmi je doprineo i basista Stiv Haris.
 
Još u oktobru prošle godine Dikinson je izjavio kako su se Mejdeni vratili u studio. Tada se i dotakao toga koliko im je pandemija poremetila muzičke planove i turneje.
 
Srećom, te okolnosti im nisu ugasile volju za stvaranjem i snimanjem nove muzike.
 
 
Inspiracija za pesmu izvučena je iz biblijske starozavetne knjige Danijela o gozbi vavilonskog princa Belšazara, na kojoj je misteriozna ruka pisala po zidu. 
 
Sama pesma ne referiše na ovu biblijsku priču, već ju je Dikinson iskoristio za svoj narativ koji je prikazan u spotu za pesmu, koji se može tretirati kao epski kratki film.
  • Bela

    19.07.2021 13:25
    Iron Maiden
    Odlicna pesma (tekst + muzika) a Spot je fantastican.
    Band za proteklih 6. godina uopste nije izgubio na svojoj Energiji !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".