VIDEO: Američki muzičar snima "duete" sa mostom Golden gejt

Čuveni Golden gejt, most u San Francisku, u poslednje vreme izluđuje komšiluk. Zvuci koji nerviraju stanovnike San Franciska, međutim, muzika su za uši multiinstrumentaliste Nejta Mersera.
Inženjeri su utvrdili da "pesma mosta" dolazi od vetra koji udara u novopostavljeni set metalnih šipki u okviru ograde na zapadnoj strani građevine. One koji žive u blizini razdražuje i ljuti ova buka, ali ima i onih koji kažu da su očarani zvukom.
 
Mersero je objavio četiri instrumentalna dueta u kojima se "čuje most".
 
Ovaj producent i multiinstrumentalista udružio se sa ton-majstorom Zakom Parkesom kako bi snimio četiri numere, slažući zvuke koji se čuju po jakom vetru uz melodije izvedene na specijalnoj električnoj gitari.
 
Projekat pod nazivom "Duets, Golden Gate", sadrži video-snimak improvizacije koju Mersero izvodi dok mu vetar duva u lice, pored mosta koji bruji u pozadini.
 
 
Mersero je rekao da je bio nadahnut nakon što je pročitao priču o brujanju mosta u štampi.
 
"Video sam tekst u listu San Francisko kronikl u kojem su navodili da 'brujanje izluđuje ljude', kao i da tim inženjera radi na tome da 'ućutka' Golden gejt", objasnio je Mersero.
 
Kada je čuo snimak tonova koji su dopirali s mosta, kako kaže, znao je da postoji potencijal da se ovi zvuc preoblikuju u nešto jedinstveno i lepo i onda je to sproveo u delo.
  • Bela

    28.07.2021 10:15
    @Most
    I sta ? Treba "zaustaviti" vetrove ili skloniti Most?
    Covek stvara kreativna dela u saradnji sa neposrednom okolinom ! Svaka cast Nejtu !
  • Most

    27.07.2021 18:55
    2 lica ljubavi
    On neka stvara.To je lepo.Drugo je snimiti 4 "dueta"sa mostom...a sasvim drugo živeti u njegovoj blizini....za izludeti!!!!!!!
    Buka je neprijatelj zdravlja ,ljudi,životinja pa čak i biljaka,verovali ili ne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika