Novi album grupe ABBA: Putovanje za koje se mesta rezervišu unapred

Jedna od najuspešnijih pop grupa svih vremena, ABBA, ponovo je na okupu i predstavlja "Voyage" – potpuno novi album snimljen u studiju Benny Anderssona.
Reč je njihovom prvom studijskom izdanju objavljenom nakon albuma "The Visitors" iz 1981. godine, a stiže gotovo 50 godina nakon prvenca "Ring Ring" iz 1973. Simbolično naslovljen, novi album je povezan je i sa nadolazećim koncertima za koje se najavljuje da će, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, gledaocima omogućiti nesvakidašnji doživljaj, prenosi Nova.rs.
 
Kao i sva njihova dosadašnja izdanja, pesme s albuma "Voyage" napisali su i producirali Benny Andersson i Björn Ulvaeus, čije su aranžmane i tekstove upotpunili prepoznatljivi bezvremenski vokali Agnethe Fältskog i Anni-Frid Lyngstad. Nova muzika nastajala je u periodu od četiri godine i gotovo svih 10 numera na albumu karakterišu snažni vokali i sjajni tekstovi kakvi su i proslavili grupu, a poseban doprinos novom albumu dao je i Stockholm Concert Orchestra, piše Nova.rs.
 
Osim neverovatnih streaming brojki, Universal Music je sa više od 80 hiljada pre-order zahteva samo u Velikoj Britaniji zabeležio najveći broj poručivanja nekog izdanja unapred ikada.
 
Paralelno, za najavljeni koncertni spektakl je u prva tri dana od početka prodaje prodato više od 250 hiljada ulaznica.
 
Prvi "ABBA Voyage" koncert najavljen je za 27. maj sledeće godine, a održaće se u posebno konstruisanoj ABBA Areni smeštenoj u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. U sklopu koncertnog spektakla posebno iskustvo pružiće digitalne verzije članova ABBA-e koji će nastupiti uz desetočlani bend uživo. 

Teme

abba
  • Voldi

    09.11.2021 08:52
    Izgleda Abba potrošila sve zalihe novca.
    Iako to zvuči nemoguće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika