Koncertnim snimcima na Radiju 021 protiv oblaka i kiše: Kako to rade The Aggrolites

Iako nema kiše već par dana, oblačno je i novembar prilično nemilosrdno utiče na moje raspoloženje.

Kada nema sunca, priča o vitaminu D, ribljem ulju i ostalim suplementima se intenzivira, pogotovo u doba korone. 

Valjalo bi se i zdravo se hraniti, i biti odgovoran prema svom opštem i mentalnom zdravlju. Nisam lekar, ali mogu da preporučim. 

U krizno doba godine, gorenavedenim preporukama dodajem i konzumaciju muzike uživo. Kako sada nismo u mogućnosti da to praktikujemo često i u potpunosti, možemo se okrenuti koncertnim snimcima i odličnim lajv albumima. Sveto trojstvo – nabrijan bend na bini (što bi rekli u Zagrebu), zagrejana glasna publika i majstor za miksetom mogu da učine čuda za vaše raspoloženje i nivo serotonina u mozgu.
 
Osovinu benda The Aggrolites čine majstor na orguljama Roger Rivas i frontmen moćnog glasa Jesse Wagner. Muzički su prisutni na zapadnoj američkoj obali već 20 godina, a iza njih je šest studijskih albuma. Od samih početaka gledaju u pravcu Jamajke, a za muzički podžanr u kojem plivaju neupućeni su prvi put verovatno čuli gledajući animirani film "Nindža kornjače". 
 
The Aggrolites sviraju rokstedi, muzički stil nastao šezdesetih koji istorijski i stilski povezuje ska muziku i planetarno popularni rege. Čak je zbog malo agresivnijeg pristupa instrumentima i pevanju, grupa izmislila sopstvenu verziju muzičkog žanra koji su nazvali "dirty reggae". Osim što su odlični studenti jamajčanskih rege studija i sjajni autori, Rivas, Wagner i ekipa važe za jedan od najboljih bendova uživo, a u to su se uverili neki naši sugrađani koji su ih gledali u Sloveniji i Mađarskoj.
 
 
Srećom po naše narušeno raspoloženje, The Aggrolites imaju dokaz kako zvuče uživo, jer su 2011. godine objavili sjajni koncertni album "Unleashed Live Vol. 1". Posebna poslastica na ovom izdanju, i po mom subjektivnom mišljenju, jeste jedna od boljih obrada neke od pesama Bitlsa je "Don't Let Me Down", izvedena u razigranom rokstedi aranžmanu.
 
Meteorološke aplikacije i Hidrometeorološki zavod su u stalnoj koliziji, kao razvedeni par nakon teške parnice. Imaju različite argumente i prognoze za dane pred nama, ali jasno je da su oblaci i kiša tu da ostanu, i tako narednih nekoliko meseci.
 
Kako bi imunitet bio na nivou, a raspoloženje bolje, u nedeljama pred nama na Radiju 021 slušamo nove i stare, ali definitivno uzbudljive koncertne snimke bendova bilo da je reč o rege, rock, pop ili funk muzici.  
 
  • Bela

    22.11.2021 17:52
    Odlican Tekst
    Sta reci za Spotic Zive Svirke nego da je nabijena Dobrom pozitivnom Energijom! Odlicna obrada i Duboki Naklon za gitaristu !
    Cista Energija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika