BRIT nagrade izbacuju muške i ženske kategorije i uvode rodno neutralne

Britanske muzičke pop nagrade BRIT će ukinuti muške i ženske kategorije od sledeće godine i uvesti rodno neutralne nagrade, saopštili su organizatori.
Izvođači će sada biti u konkurenciji za umetnika godine ili međunarodnog umetnika godine na godišnjoj ceremoniji.
Ceremonija će se održati 8. februara 2022. godine, preneo je Rojters.
 
"Važno je da BRIT nastavlja da evoluira sa ciljem da bude što inkluzivniji. Oseća se da je apsolutno pravo vreme da se slave dostignuća umetnika za muziku koju stvaraju i rad koji obavljaju bez obzira na pol", rekao je novi direktor BRIT-a Tom Marč.
  • Лиманац

    26.11.2021 15:49
    Лакрдијаши.
  • Entomb

    23.11.2021 08:32
    Dok to ne urade u svim sportovima nisu uradili ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".