Drejk povukao nominacije za Gremi

Kanadska rep zvezda Drejk povukao je svoje dve nominacije za ovogodišnju dodelu Gremija, a Recording Academy, udruženje muzičkih profesionalaca koje organizuje dodelu nagrada uvažila je zahtev.
Reper je nominovan u kategoriji najboljeg rep albuma za "Certified Lover Boy" i za najbolje rep izvođenje za pesmu "Way 2 Sexy".
Zasad Drejkovi predstavnici nisu izneli nikakvo objašnjenje, a glasanje za najbolja muzička ostvarenja nastaviće samo četiri kandidata, verovatno zato što su glasački listići već poslati članovima Akademije.
Drejk, koji je dosad osvojio četiri Gremija, više puta se sukobio s organizatorima dodele prestižnih muzičkih nagrada.
 
Pre godinu dana je rekao da ih treba zameniti "nečim novim što će se preneti na generacije koje dolaze". To je rekao pošto organizatori dodele nisu nominovali kanadskog repera Weeknda ni u jednoj kategoriji za 2021. godinu, uprkos tome što je imao jedan od najboljih albuma i jedan od najboljih singlova u 2020.
 
Istovremeno, pevaču preti više tužbi zbog rep koncerta (Astroworld Festival), održanog prošlog meseca u Teksasu, na kom je u velikoj gužvi život izgubilo deset ljudi.
 
Godine 2017. odbio je da prijavi svoj allbum "More Life" za Gremi 2018. u bilo kojoj kategoriji, a ogorčenost zbog dodele nagrada te godine kulminirala je u narednoj, pošto Jay-Z nije osvojio nijednu nagradu, iako je nominovan u osam kategorija.
 
U intervjuu iz 2017. je rekao da su ga za nagradu nominovali u reperskoj kategoriji samo zato što je crnac.
 
"Jedina kategorija u koju mogu da me uklope je rep kategorija, možda zato što sam u prošlosti repovao ili zato što sam crnac", rekao je na Apple radiju Beats 1.
 
Na dodeli Grammyja 2019, Drejk je ponovo izrazio nezadovoljstvo jer se crnačkim hip-hop umetnicima ne odaju uvek zasluge.
 
"Mi se nadmećemo u sportu koji se zasniva na nečijem stavu, a ne u sportu koji se temelji na činjenicama. Ovo je posao koji ponekad zavisi od grupice ljudi, koja možda ne shvata šta klinac mešane rase iz Kanade ima da kaže... I već ste pobedili ako postoje ljudi koji vaše pesme znaju od reči do reči, ako pevaju u vašem rodnom gradu. Već ste pobjednici... ne treba vam ovo ovde", rekao je Drejk dok je preuzimao nagradu za najbolju rep pesmu "God's Plan".
 
I mnogi drugi vrhunski crnački umetnici, među kojima The Weeknd, Frank Ocean i Jay-Z u poslednjih nekoliko godina su proglasili Gremije nevažnim, posebno ističući neprepoznavanje vrednosti crnačkih umetnika.
 
Svečanost dodele Gremija trebalo bi da se održi u Los Anđelesu 31. januara.
  • @Jedna od mnogih

    09.12.2021 09:57
    Zato sto je Drake bio jedan od organizatora kako lepo i pise u clanku. Nije bio frontliner sto i niko i ne kaze.
  • Dule

    07.12.2021 16:05
    @Jedna od mnogih
    Zato sto je bio specijalni gost na tom koncertu i pojavio se na bini uprkos znacima da je publika vec uveliko ,,zguzvana".
  • Jedna od mnogih

    07.12.2021 14:24
    ?
    Zašto mešate Drejka sa Trevisom Skotom, koji je pevao na koncertu u Teksasu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".