Posthumni album Dejvida Bouvija "Toy" izlazi sutra

Poslednji album Dejvida Bouvija pod nazivom "Toy" trebalo bi da bude objavljen sutra, povodom obeležavanja 75 godina od njegovog rođenja.
Pesme su snimljene nakon nastupa na Glastonberi festivalu 2000. i još tada je bilo planirano da album bude objavljen te iste godine, međutim, odluka izdavačke kuće je bila da Bouvi snimi kompletno novi materijal.
Diskografska kompanija "Warner Chappell Music" (WCM) i "David Bowie Estate", u prvim danima 2022. godine, objavili su da je WCM preuzeo globalna izdavačka prava na katalogu autorskih pesama rok muzičara.
Tako su pesme sa ovog izdanja postale deo legende o Bouvijevom "izgubljenom albumu", a onda, pre deset godina, izdanje je objavljeno onlajn, dok će 8. januara album "Toy" biti objavljen u punom sjaju i svim fizičkim formatima - CD, vinil.
 
Tokom pomenute sesije iz 2000, predstavnik žanra glem rok Dejvid Bouvi (1947-2016) je ponovo interpretirao čuvene pesme koje je snimio u periodu od 1964. do 1971. godine.
 
Na ovom izdanju zastupljene su pesme "In The Heat of the Morning" (1968) sa gudačkim deonicama koje su preuzete sa originalne demo verzije "Shadow Man", a Bouvi je tom prilikom ponovo snimio i svoj prvi singl "Liza Jane" (1964).
 
Dogovor sa velikom muzičkom kompanijom obuhvata kompletan opus Bouvija - stotine pesama iz karijere koja je trajala šest decenija.
 
Slavni britanski muzičar, pevač, kompozitor, producent, ali i glumac - Dejvid Bouvi je preminuo 10. januara 2016. godine nakon 18 meseci borbe sa rakom, mirno i u krugu svoje porodice.
  • Analiticar

    07.01.2022 12:56
    Toy je vec izasao pre 2 meseca u box set Brilliant Adventure,kada ga je snimio ,Virgin Records je odbio da ga izda zbog loseg kvaliteta,sa cim se slazem,ovde su pesme daleko ispod proseka njegove briljantne diskografije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".