Nil Jang povlači muziku sa striming platforme zbog dezinformacija o kovidu-19

Kantautor Nil Jang povlači svoju muziku sa "Spotify" striming usluge jer ne želi da se emituje na platformi na kojoj podkast Džoa Rogana "širi dezinformacije o vakcinama protiv kovida-19"
Nil Jang povlači muziku sa striming platforme zbog dezinformacija o kovidu-19
Foto: Youtube (AXS TV, Screenshot)

Jang je objavio pismo svom menadžeru i izdavačkoj kući "Warner Music Group" u kojem zahteva da platforma Spotify ukloni njegovu muziku jer smatra da voditelj "The Joe Rogan Experience", najbolje ocenjenog podkasta na platformi "Spotify", širi dezinformacije o vakcinama protiv kovida-19.

Ranije u januaru 270 naučnika i medicinskih stručnjaka potpisalo je pismo u kojem je optužilo Rogana za širenje laži na podkastu i pozvalo "Spotify" da preduzme mere protiv njega.

U sredu je pevač "Heart of Gold" i "Rocking in the Free World" zahvalio svojoj izdavačkoj kući što je stajala uz njega u odluci da svu svoju muziku povuče sa platforme Spotify, te je podstakao i druge muzičare da učine isto.
 
"Spotify je postao mesto dezinformacija o kovidu opasnim po život", rekao je na svojoj veb stranici i dodao: "Laži se prodaju za novac".
 
Švedska kompanija je navela da je nastojala da uravnoteži "i bezbednost za slušaoce i slobodu za kreatore" i da je uklonila više od 20.000 epizoda podkasta povezanih sa kovidom-19 u skladu sa svojim "detaljnim pravilima o sadržaju".
 
Jang je priznao da "Spotify" drži 60 odsto striminga njegove muzike širom sveta i da je uklanjanje "veliki gubitak" za njegovu diskografsku kuću.
  • Dragan

    28.01.2022 12:00
    @Tole
    Evo ja sam busterovan i prošlo je kao (lakši) grip. mmm?
  • Tole

    28.01.2022 10:18
    Ko širi dezinformacije će vreme pokazati!
    Navešću moj primer. Od utorka nas je osmoro iz kolektiva pozitivno na omikron. Njih sedmoro imaju visoke temperature, teže simptome, kod mene su simptomi kao lakša prehlada. Oni svi busterovani, ja jedini nevakcinisan!
  • Joe rules

    28.01.2022 00:52
    Odlepio pod stare dane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika