Bob Dilan prodao Soniju prava na kompletan muzički katalog

Kompletan muzički katalog kantautora i nobelovca Boba Dilana, uključujući i prava na više budućih sadržaja, sada je u vlasništvu kompanije Sony Music Entertainment.
Muzičar sklopio dogovor sa tom muzičkom kućom vredan između 150 i 200 miliona dolara.
 
Ugovor koji je sastavljen u julu prošle godine sada je proširen i obuhvata celokupan Dilanov snimljeni opus od 1962. godine, kao i brojna buduća izdanja.
Bob Dilan je saopštio da mu je drago što njegove ploče ostaju "tamo gde pripadaju".
 
Rob Strindžer, predsednik Upravnog odbora Sony Music grupacije, napisao je u saopštenju da je "Columbia Records imala specijalan odnos sa Bobom Dilanom od početka njegove karijere".
"Neverovatno smo ponosni i uzbuđeni što ćemo nastaviti da rastemo i razvijamo našu šezdesetogodišnju saradnju. Bob je jedna od najvećih ikona muzike i umetnik sa genijalnošću bez presedana. Ključni uticaj koji on i njegova muzika nastavljaju da imaju u popularnoj kulturi je bez konkurencije i oduševljeni smo što će sada biti trajni član Sony Music porodice. Ushićeni smo što ćemo raditi sa Bobom i njegovim timom u pronalaženju novih načina da njegovu muziku učinimo dostupnom njegovim fanovima i budućim generacijama", stoji u Strindžerovom saopštenju. 
 
Ovo je samo jedan u nizu velikih ugovora koji se tiču muzičkih kataloga velikih izvođača, od kojih je jedan od najskupljih potpisao Brus Springstin, prodavši prava na svoja dela kompaniji Sony Music za preko pola milijarde dolara.
  • boringoldfart

    30.01.2022 18:06
    Sony
    samo jos da pazari prava na Jala brata i Sandru Afriku i to je to!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".