Među kandidatima za Kuću slavnih Doli Parton, Eminem i Duran Duran

Ikona kantri muzike Doli Parton, reper Eminem, pevač Lajonel Riči, grupe "Duran Duran" i "A Tribe Called Quest" među prvim su ovogodišnjim kandidatima za prijem u čuvenu Rokenrol dvoranu slavnih.
Institucija sa sedištem u Klivlendu objavila je 17 umetnika i grupa, za koje se razmatra da budu "stanovnici čuvene dvorane".
Među kandidatima su se našli i "Rage Against the Machine", "Judas Priest", Pet Benatar, Dion Vorvik, Karli Sajmon...
"Klasa 2022" biće najavljena u maju, a ceremonija "ulaska" u čuvenu kuću u Klivlendu je planirana na jesen.
 
"I na osnovu ovogodišnjih predloga, vidi se raznolika grupa neverovatnih umetnika, od kojih je svaki na svoj način ostavio značajan uticaj", izjavio je Džon Sajks, šef fondacije koja vodi "Rock and Roll Hall of Fame".
 
Prema pravilima, umetnici moraju imati objavljen prvi snimak najmanje 25 godina pre nego što bi uopšte bili kvalifikovani i našli se među kandidatima.
 
"Foo Fighters", "The Go-Go's", Džej Zi, Kerol King, Tod Rundgren i Tina Tarner predstavljeni su prošle godine kao "Klasa 2021" u kategoriji izvođača.
  • Musa kesedžija

    06.02.2022 20:14
    Sladoled
    Doli parton još nije u kući slavnih. Trebali su čekati da umre pa onda......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika