VIDEO: Pink Flojd posle skoro 30 godina objavio novu pesmu - u znak podrške Ukrajincima

Engleski rok bend Pink Flojd objavio je pesmu "Hey Hey Rise Up" u znak podrške ukrajinskom narodu.

Bend se okupio u sastavu Dejvid Gilmor, Nik Mejson, basista Gaj Prat i klavijaturista Nitan Soni. Vokal u pesmi otpevao je Andrij Klivnjuk iz ukrajinskog benda "Boombox". 

Istog dana objavljen je i muzički spot koji je režirao Met Vajtkros.

Novi singl "Hey Hey Rise Up" prva je originalna pesma engleskog benda nakon albuma "The Division Bell" iz 1994. godine. Prihod od pesme, kako je navedeno, ići će Humanitarnom fondu Ukrajine.
 
Bend je izdao album "The Endless River" 2014. godine, ali je on uglavnom zasnovan na neobjavljenom materijalu koji je sastav snimio za vreme nastanka albuma "The Division Bell".
 
 
"Nadam se da će dobiti širu podršku i publicitet. Želimo da prikupimo sredstva za humanitarne dobrotvorne organizacije i podignemo moral", rekao je Gilmor o novoj pesmi.
 
"Pink Flojd" je prošlog meseca povukao deo svoje muzike sa ruskih i beloruskih digitalnih muzičkih platformi kako bi pokazao solidarnost sa Ukrajinom. 
  • what

    09.04.2022 16:41
    aboutism
    opet... a gde su bile pesme... ko vise pita. koliko onih sto pevaju krv - noz - zica ... da se ne nastavljam.
    i kad pocnu sa bombardovanjem - pa nismo na lutriji izvukli isto. pre toga smo se ponasali kao raspojasane i neotesane baje po celom regionu, i ko zna koliko bi to jos trajalo - a ocigledno da i dalje ima jako puno onima kojima je bas zao sto to nije jos malo potrajalo. Samo sto onda ne bi bilo nikoga vise da ovde ista kucka - realno.
  • Andrija Šrek

    09.04.2022 15:42
    ...
    Potpuno razumljivo i opravdano, naročito kada znamo da je jedna od Davidovih snaja Ukrajinka.
  • Miki

    09.04.2022 13:30
    Gde su bile pesme podrske, iraku, srbiji i drugim zrtvama milosrdnog andjela...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika