AUDIO: Jedna audiokaseta bi mogla postići cenu od 12.000 evra

Očekuje se da bi dosad neobjavljen demo snimak Pola Makartnija na aukciji koja će se održati u aprilu mogla biti prodata za 10.000 funti.
AUDIO: Jedna audiokaseta bi mogla postići cenu od 12.000 evra
Foto: Pixabay
Kaseta otprilike datira iz vremena nakon razlaza Bitlsa 1970, kada se svaki od članova benda bio posvetio solo projektima, a na aukciji će biti ponuđena 26. aprila.
Britanska aukcijska kuća očekuje da bi mogla postići cenu od 10.000 funti. Reč je o audiokaseti na kojoj Makartni, koji u junu puni 80 godina, izvodi demo verziju svoje originalne pesme "Attention". Pesma je na kraju završila na albumu njegovog kolege iz benda Ringa Stara iz 1981, pod nazivom "Stop And Smell The Roses".
Demo verzija traje četiri minuta i dve sekunde. Na njoj Makartni peva, svira klavir i glasom oponaša udaraljke. Na nalepnici audiokasete Maxell C-60 je i rukom ispisan naziv pesme.
 
 
Aukcijskoj kući "Merseyside Business Omega Auctions" ponudio ju je veteran R&B-ja, saksofonista Haui Kejsi, koji je svirao na albumu sa Starom, a kasetu je dobio tokom priprema za snimanje.
 
"Uz Lindu Makartni na kaketi, prateće vokale izvodi njegova supruga Šrila. Prodali smo sličnu demo audiokasetu u maju 2020. za 8.000 funti i svesni smo interesa za neke Polove nastupe i pesme koje dosad niko nije čuo. Čuti ga kako peva bez pratnje zaista je fascinantno i daje nam uvid u njegov talenat", objavila je aukcijska kuća.
  • x

    14.04.2022 09:38
    y
    prvih 26 sekundi snimka:
    https://youtu.be/X98YeOHSPR0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika