VIDEO Poznati prvi finalisti Evrovizije: Hrvatska i Bugarska ispale

U Torinu je održano prvo polufinale Pesme Evrovizije u kojem je 10 zemalja izborilo plasman u finale koje će se održati u subotu.

U finale su se plasirale Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

Tokom prve polufinalne večeri publici se predstavilo 17 zemalja.

Publika je videla disko Slovence, nekoliko "drim pop" numera među kojima su najveću pažnju publike privukli predstavnici Hrvatske, Portugala i Holandije, dok su se Moldavci predstavili folklornom numerom začinjenom bitom.
 
 
U finale nisu prošle Albanija, Letonija, Slovenija, Bugarska, Hrvatska, Danska i Austrija.
 
 
Predstavnica Srbije Konstrakta nastupiće u drugom polufinalu 12. maja.
 
 
U finalu su već predstavnici "velike petorke" - Francuska, Nemačka, Španija, Velika Britanija i zemlja domaćin Italija.
 
Domaćini Pesme Evrovizije 2022 su Alesandro Katelan, Laura Pauzini i Mika.
  • Deks

    11.05.2022 14:55
    Čini se da će zaista ove godine Ukrajina pobediti i to zasluženo jer pesma je odlična i iako je izabrana pre rata, veoma je aktuelna u situaciji egzistencijalne pretnje u kojoj se ukrajinsko društvo danas nalazi. Međutim situacija će biti veoma neizvesna jer mnogo je predobrih pesama na ovogodišnjem takmičenju. Tu su izuzetne pesme Italije i Švedske ali i prava mala remek dela zemalja koja nisu izraziti favoriti ali bi isto zaslužili pobedu poput pesama Francuske, Nemačke, Češke i Jermenije. Evo mojih prvih 10 favorita: 1)Ukrajina 2)Švedska 3)Italija 4)Francuska 5)Ujedinjeno Kraljevstvo 6)Nemačka 7)Češka 8)Jermenija 9)Poljska 10)Norveška.
  • Dragan

    11.05.2022 09:12
    Ah
    Ukrajina poveruje bar po aplauzi publike na prvom pojavljivanju njihove grupe.Zanimljivo da i 4 bivše sovjetske republike idu dalje.
  • Nenad

    11.05.2022 09:01
    @prva srbija
    "srce za Ukrajinu"
    Da, kad mozga i nema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika