Gitara od tri i po miliona dolara: Prodat "Fender" iz "Smells Like Teen Spirit"

Gitara, koju je Kurt Kobejn svirao u spotu za legendarnu Nirvaninu pesmu "Smells Like Teen Spirit", prodata je na aukciji za 3,5 miliona dolara.

Kako prenosi NME, gitara za levoruke 1969 Fender Mustang je prodata u okviru aukcije Julien’s na kojoj su se prodavale stvari legendarnih muzičara, a koja je trajala od 20. do 22. maja i odvijala se onlajn i u Hard Rok kafeu u Njujorku.

Pobedničku ponudu za Kobejnovu gitaru je dao Džim Irsej, vlasnik kluba američkog fudbala Indijanapolis kolts.

"Ponosan sam što ću čuvati još jedan deo američke kulture koji je promenio način na koji gledamo na svet", izjavio je Irsej.
 
Kurt Kobejn je svojevremeno govorio o Mustang gitarama, koje je u intervjuu za časopis "Guitar World" 1991. godine nazvao njegovim omiljenim brendom tog instrumenta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".