Grupu ABBA na pozornici će avatari prikazati onako kako je izgledala na vrhuncu slave

Legendarna švedska pop grupa ABBA sutra se vraća na pozornicu u Londonu, ali u obliku avatara koji će članove grupe prikazati onako kako su izgledali 1970-ih, u svetlucavim kostimima i čizmama s petom
Obožavaoci će slušati njihove glasove, ali pevači neće biti na pozornici. Posetioci koncerata videće "ABBAtare" u hologramskom obliku koji prikazuju članove grupe onako kako su izgledali na vrhuncu slave.
"Uložili smo srce i dušu u ove avatare i sada oni preuzimaju", rekao je 77-godišnji član benda Bjorn Ulveus u intervjuu za AFP uoči premijere u Stokholmu.
Obožavaoci će na ABBA Voyage spektaklu u Londonu ponovno moći da vide Agnetu Feltskog, Bjorna Ulveusa, Benija Andersona i Ani-Frid Llingštad - čija prva slova u imenima čine naziv ABBA - kako izvode hitove iz 1970-ih i 1980-ih, kao i njihov nedavni povratnički album.  
 
Grupa je ponovno okupljanje najavila u septembru prošle godine izbacivši nove singlove "I Still Have Faith in You" i "Don't Shut Me Down". Dva meseca kasnije objavili su album "Voyage" s deset pesama i najavili planove za koncert uz korišćenje visoke tehnologije u posebno dizajniranoj londonskoj dvorani.
 
"Jedan od najodvažnijih projekata u muzičkoj industriji"
 
Drugi pokušaji koncerata s hologramima dobili su mlake kritike, ali ABBA se nada da će se njihovi obožavaoci osećati kao da gledaju pravu stvar.
 
"Ovo je jedan od najodvažnijih projekata u istoriji muzičke industrije. Nemam pojma kako će publika to prihvatiti. Ali mislim da će izazvati emocije, da će avatare doživeti kao prave ljude", rekao je Ulveus, koji je s Benijem Andersonom napisao većinu najvećih hitova grupe.
 
Osim ponovnog snimanja pesama za spektakl, pevači su u studiju proveli sate u odelima koja digitalno snimaju pokrete kako bi mogli da budu prikazani na bini. Avatari će se pojaviti u svetlucavoj odjeći benda iz 1970-ih.
 
Spektakl će se prikazivati sedam dana nedeljno do početka oktobra u namenski izgrađenoj ABBA Areni u istočnom Londonu.
 
ABBA se na međunarodnu scenu probila 1974, kada je s pesmom "Waterloo" pobedila na Evroviziji zahvaljujući brojnim glasovima Britanaca. Nastavili su s nizom hitova, uključujući "Gimme! Gimme! Gimme!", "Dancing Queen" i "The Winner Takes It All", pre nego što su se 1982. raspali.
 
ABBA ne planira da nastupa zajedno uživo
 
Dugo su odbijali ponovno okupljanje uprkos neprekinutoj popularnosti njihove muzike, podstaknutoj kompilacijskim albumom hitova iz 1992, filmovima "Mamma Mia!", u kojima glume Meril Strip, Kolin Firt i Pirs Brosnan, kao i spinof mjuziklom.
 
ABBA je prodajom nekoliko stotina miliona albuma u 50 godina pomogla da se švedska muzička pop industrija pozicionira na karti sveta. Švedska je treći najveći izvoznik muzike nakon Sjedinjenih Država i Velike Britanije.
 
Hoće li švedska četvorka ikad ponovo nastupiti zajedno uživo?
 
"ABBA nema takve planove. S tim se treba pomiriti", rekao je Ulveus.

Teme

abba

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika