Ukrajina protiv odluke da joj se oduzme organizacija Evrovizije

Ukrajina, koja je ove godine pobedila na takmičenju za pesmu Evrovizije, osudila je odluku da joj se oduzme domaćinstvo sledeće godine, donesenu zbog ruske invazije.

"Ukrajina se ne slaže s prirodom odluke koju je donela Evropska radiodifuzna unija (EBU). Tražimo dodatne pregovore o domaćinstvu Evrovizije 2023. u Ukrajini", naveo je u saopštenju ministar kulture Oleksandr Tkačenko.

EBU je u petak objavio da se Evrovizija 2023. godine ne može održati u Ukrajini zbog rata, dodavši da je u pregovorima s BBC-jem da se takmičenje održi u Velikoj Britaniji.

"Ukrajinska javna televizija UA:PBC ne može da ispuni operativne i bezbednosne garancije potrebne da televizija bude domaćin, da organizuje i producira Evroviziju prema pravilima ESC-a", saopštio je ESC (Eurovision Song Contest) na Tviteru.
 
Ukrajinski Kaluš orkestar pobedio je prošlog meseca u Torinu, dok je Britanija bila na drugom mestu.
 
"Očigledno je da ovo nisu okolnosti koje bi iko želeo. Naravno da ćemo raspravljati o tome da BBC bude domaćin Evrovizije", naveli su iz BBC-a.
 
"Naša je puna namera da se na takmičenju dogodine jasno vidi ukrajinska pobeda", saopštio je EBU.
  • M

    19.06.2022 10:06
    Možda neko ima info da sledeće godine neće moći da se održi u Ukrajini? Šalim se, verujem da organizacije ovakvog događaja zahteva skoro celi godinu dana pa bi trebalo uskoro da se počne. Ali ako sama Ukrajina smatra da ima uslove da započne organizaciju, šta ima da im brane
  • Branko

    18.06.2022 23:25
    Ma i onako su osvojili prvo mesto iz razloga koji nemaju veze sa muzikom i to je posluzilo cemu je trebalo da posluzi, a sada bi Englezi da se jos malo okoriste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".