Edu Širanu milion evra odštete zbog optužbe da je plagirao pesmu

Britanski pop muzičar Ed Širan dobio je više od milion evra odštete za pravne troškove nakon uspešne pravne borbe protiv autora koji su ga optužili za plagijat.
Slučaj na visokom sudu u Londonu 31-godišnji muzičar dobio je početkom aprila, nakon procesa koji je nazvao pokazateljem loših praksi koje potkopavaju muzičku industriju.
Sud je odlučio da Širan ni "namerno ni nesvesno" nije kopirao melodiju pesme "Oh Why" Samija Čokrija i Rosa O'Donahjua iz 2015. u svom hitu "Shape of You", jednom od najprodavanijih na svetu.
U dodatnoj presudi, donetoj u utorak, sudija Entoni Zakaroli presudio je da podnosioci tužbe moraju platiti sudske troškove od 916.000 funti.
 
Tokom suđenja Ed Širan je odbacio optužbe da je pozajmio melodiju od nepoznatih kompozitora, a njihov advokat, iako je priznao "genijalnost" britanskog pevača, nazvao ga je "svrakom", referirajući se na pticu koju se često naziva kradljivicom.
 
  • Igor

    22.06.2022 15:41
    Kad nekog hoće onda ga hoće. Kako mene neko nije optužio za plagijat? Baš bi mi prijala jedna milka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".