Jedini primerak diska Boba Dilana prodat za 1,77 miliona dolara

Jedini primerak diska slavnog američkog muzičara Boba Dilana (81) "Blowin' in the wind", koji je snimio 2021. godine, prodat je za 1,77 miliona dolara na aukciji u Londonu.
Disk je bio prvi Dilanov studijski snimak jednog folk klasika još od 1962. godine, naveli su iz aukcijske kuće Kristi, koja je organizovala prodaju u Londonu, preneo je Rojters.
Na disku koji se nalazi u drvenom kovčežiću, nalaze se ugravirani potpisi dobitnika Gremi i Nobelove nagrade, muzičara i producenta Džozefa Henrija Barneta III i mastering inženjera Džefa Pauela.
Dilan je navodno napisao pesmu za samo 10 minuta u kafiću u Njujorku 1962. godine, navela je aukcijska kuća.
 
Procena aukcijskih eksperata je bila da će disk biti prodat za 720.000 dolara do 1,2 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".