VIDEO: Gitara koju je Dejv Grol svirao u jednom od prvih spotova Foo Fightersa uskoro na prodaju

Gitara na kojoj je svirao Dejv Grol u jednom od prvih spotova benda Foo Fighters biće ponuđena na prodaju.
Gitara Gretsch White Falcon, na kojoj je Grol svirao u spotu za pesmu "Monkey Wrench" iz 1997. godine, izvorno je bila u vlasništvu ritam gitariste američkog rok benda Peta Smira. Često je korišćena na njihovom drugom albumu "The Color And The Shape", objavljenom te godine.
Očekuje se da će postići cenu između 17.750 i 35.500 dolara kada bude na aukciji specijalizovanih muzičkih aukcionara Gardiner Houlgate sa sedištem u Viltšajeru 7. septembra.
Gitara se prodaje sa polaroid fotografijom koju je snimio Smir, a na kojoj svira holivudska glumica Dru Barimor.
 
"Ovo je vrlo zanimljiva gitara jer je jedna od retkih u vlasništvu Foo Fightersa, verovatno trenutno najvećeg rok benda na Zemlji, a koja je ikad došla na javnu aukciju", rekao je aukcionar Luk Hobs.
 
 
"Monkey Wrench" je bio singl benda kojim su se probili na muzičku scenu i takođe prvi na kojem je gostovao bubnjar Tejlor Hokins, koji je tragično umro ovog marta.
 
"Očekujem interesovanje iz celog sveta. Činjenica da se tako istaknuto pojavljuje u legendarnom videu benda 'Monkey Wrench' čini je najatraktivnijim kolekcionarima i obožavateljima", dodao je Hobs.
 
The White Falcon prodaje privatni kolekcionar.
 
Pet Smir, koji je takođe bio ritam gitarista na turneji Grolovog prethodnog benda, Nirvane, kupio je gitaru 1996. godine. U pisanoj izjavi o poreklu, Smir je objasnio da je želeo da poseduje White Falcon, nakon što je video jedan od instrumenata na kojem svira britanski bend Bow Wow Wow.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika