Mile Kekin odlazi iz Hladnog piva - koncert u Novom Sadu poslednja prilika da ih čujete zajedno

Nakon 35 godina aktivnog sviranja, snimanja albuma i koncertnih turneja, zagrebačka grupa Hladno Pivo najavila je dugačku koncertnu pauzu.
Mile Kekin odlazi iz Hladnog piva - koncert u Novom Sadu poslednja prilika da ih čujete zajedno
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju, jedinstvenu priliku da slušaju ovaj kultni sastav imaće Novosađani i Novosađanke, jer će Hladno pivo u tom gradu nastupiti 8. oktobra u Hali 2 Novosadskog sajma.
Koncerti, koje su najavili za septembar i oktobar, biće poslednja prilika da ih publika vidi za duži vremenski period, a u narednim godinama Mile Kekin će se posvetiti solo karijeri, dok će ostatak banda nastaviti zajednički rad kroz svoj "Guerilla Mainstream" projekat.
Organizatori su najavili da će u Novom Sadu, u Hali 2 novosadskog sajma publika imati priliku da se oprosti na duži vremenski period sa bendom, baš onako kako su i zaslužili nakon 35 godina međusobnog deljenja energije.
 
Prema rečima organizatora koncerta, prisutna publika će biti svedok velikog zvučnog, vizuelnog i koncertnog spektakla.
 
Hladno pivo, na čelu sa svojim frontmenom Miletom Kekinom, tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova, u kojima nema mesta kalkulaciji, naveli su.
 
Takođe, ono što je prepoznatljivo ovom bendu jeste zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike, koji danas, u 21. veku, odrastaju uz muziku i tekstove Hladnog piva.
 
"Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu, o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme Jednim Osmijehom, Pitala si me, Ne Volim te, Ezoterija, Biološki Sat, samo su neki od hitova koji su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati po poslednji put u godinama koje slede", poručili su organizatori.
 
Sve je počelo 1987. godine u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice kada su se okupila četiri prijatelja Mile Kekin, Suba, Tedi i Zoki, a za Novosađane i Novosađanke će se završiti 8. oktobra u Hali 2, bar kada su u pitanju uživo susreti sa svojim omiljenim bendom. Dokaz da su Novosađani i Novosađanke veliki fanovi jeste i činjenica da su nastupali već ove godine.
 
Ulaznice možete pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima, kao i preko onlajn servisa.
  • @cyco

    25.08.2022 20:28
    Jak ti argument,čovek iz Patarens...
    Elem, dosadni su, tezgaroši su, ipak su sačuvali koliko -toliko dostojanstvo jer su se povukli... majstore(?).
  • Zebra

    25.08.2022 18:45
    Kekin ide u Državni posao. Svidelo mu se prošli put :)
  • Sam Krul

    25.08.2022 18:24
    Odlicni su bili sa Kekinom nadam se bice i bez njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika