Glazgov i Liverpul ostali u trci za domaćina Pesme Evrovizije 2023.

BBC je objavio da nadmetanje za 67. domaćina Pesme Evrovizije, koja će biti održana 2023. godine, ulazi u završnu fazu i potvrdio da Glazgov i Liverpul ostaju u konkurenciji za domaćina.
Glazgov i Liverpul ostali u trci za domaćina Pesme Evrovizije 2023.
Foto: Pixabay

BBC je to saopštio nakon detaljne procene koju radi od 12. avgusta, kada je objavljeno da su Birmingem, Glazgov, Lids, Liverpul, Mančester, Njukasl i Šefild ušli u uži izbor kao kandidati za domaćine takmičenja, prenosi Rojters.

Konačna odluka biti doneta za nekoliko nedelja nakon razgovora sa zvaničnicima Glazgova i Liverpula.

Fil Harold, predsednik komisije koju je BBC ovlastio za izbor grada domaćina, zahvalio je gradovima kandidatima navodeći da su pokazali entuzijazam i strast prema Evroviziji koja postoji širom Britanije.
 
"Bili smo neverovatno impresionirani kvalitetom i kreativnošću svih ponuda", naveo je Harold.
 
Dodao je da je Pesma Evrovizije veoma složen događaj, a Liverpul i Glazgov imaju najjaču ukupnu ponudu.
 
"Odlučni smo da takmičenje za Pesmu Evrovizije 2023. bude takvo da odrazi pobedničku poziciju Ukrajine, ali i da to bude događaj u kojem može da učestvuje cela Velika Britanija", kaže Harold.
 
Rojters podseća da je Britanija domaćin Pesme Evrovizije 2023. godine u ime Ukrajine, koja je ove godine pobedila na takmičenju.
 
Konačnu odluku o gradu domaćinu Pesme Evrovizije 2023. donosi BBC u saradnji sa Evropskom radiodifuznom unijom (EBU).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika