Preminuo Zoran Kalezić

Pevač narodne muzike, Zoran Kalezić, preminuo je danas u 73. godini.

Pevač se borio sa kancerom pluća više od godinu dana.

Prošle godine, u novembru, okupio je prijatelje kojima je želeo da se zahvali na podršci.

Tada mu je prijatelj Šukrija Žuti Serhatlić uručio u ime PAM-a priznanje za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji muzičke umetnosti Crne Gore, a od kuće iz koje je potekao KIC Budo Tomović (Dom omladine) zahvalnicu za veliki doprinos razvoju ansambla i očuvanju tradicije Podgorice i Crne Gore, pisale su Vijesti.
 
U jednom od poslednjih intervjua Kalezić se prisetio kuma Tome Zdravkovića.
 
"Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici", rekao je Kalezić nedavno za BalkanInfo.
 
O bolesti je otvoreno govorio.
 
"Najneprijatnije mi u Nikšiću, kad odem u bolnicu gde primam hemoterapiju, pa vidim onaj narod koji čeka isto kao i ja. Posle nekog vremena sam zamolio doktorku da me ne proziva preko reda. Stid me je. A oni hoće da mi pomognu. Onaj narod što čeka mi kaže da slobodno uđem. I niko se ne ljuti. Kakva je to nagrada lepa za život kad su svi ljubazni", pričao je Kalezić za medije.
Zoran Kalezić rođen je 1. februara 1950.godine u Danilovgradu. Njegove najpoznatije pesme su "Moj dobri anđele", "Dobro veče izgubljena nado", "Stan' mladosti, stani, stani", "Moj život je tužna priča", "Željo moja, moj otrove", "Kako je lepo u mom kraju", "Ti nikad nećeš znati", "Šta će meni vino" i "Vratiću se, majko". Tokom svoje višedecenijske karijere prodao je više od 15 miliona nosača zvuka.
  • Iggy

    04.01.2023 22:22
    Zoki moj...
    Pocivaj u miru....sta ce meni vino i pesma Cigana kada tebe nema...
  • Salajka

    04.01.2023 20:12
    Pamtimo
    Ostadoshe zapisi da se secamo i uzdishemo.
    Mir mu dushi!
  • Hattori Hanzo

    04.01.2023 18:54
    .."Svi Pljevaski tamburasi"..slava ti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika