Srbija nastupa u prvom polufinalu Evrovizije 9. maja, za dva dana saznajemo pesme naših kandidata

U Liverpulu je održan žreb za ovogodišnju "Pesmu Evrovizije" kojim je utvrđeno u kojem će od dva polufinala nastupati ovogodišnji takmičari.
Srbija nastupa u prvom polufinalu Evrovizije 9. maja, za dva dana saznajemo pesme naših kandidata
Foto: Pixabay
Predstavnik Srbije će nastupiti u prvom polufinalu koje će se održati 9. maja.
Na ovogodišnjem Evrosongu takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Ukrajina, nastupiće direktno u finalu.
Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 9. maja.
 
Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Letonije, Irske, Norveške, Portugalije, Hrvatske, Malte, Švedske, Moldavije, Švajcarske, Izraela, Holandije, Finske, Azerbejdžana i Češke.
 
U drugom polufinalu takmičiće se 16 takmičara iz Jermenije, Kipra, Rumunije, Danske, Belgije, Islanda, Grčke, Estonije, Albanije, Australije, Austrije, Litvanije, San Marina, Slovenije, Gruzije i Poljske.
 
Kada je reč o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Nemačka, Francuska i Italija glasati u prvom polufinalu, dok će Ukrajina, Španija i Velika Britanija glasati u drugom polufinalu. 
 
Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu "Pesma za Evroviziju 2023", koji će se održati 1, 2. i 4. marta, a ovogodišnje takmičarske kompozicije biće objavljene 2. februara na zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a.
  • g pen

    01.02.2023 06:46
    Ali kad srbin napravi goru pesmu od ostalih pa bude i tu pri kraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika