Prvi put dodeljen Gremi za muziku iz videoigre

Prvi Gremi za muziku u videoigrama dodeljen je sinoć, čime su uslišeni zahtevi te industrije da se prizna veliki uticaj muzike igara na pop kulturu.
Prvi put dodeljen Gremi za muziku iz videoigre
Foto: Beta/AP
Kompozitorka igre "Assassin's Creed" Stefani Ekonomou osvojila je svoj prvi Gremi na svečanosti u Los Anđelesu.
U govoru Ekonomou, koja je komponovala muziku za "Assassin's Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok", pohvalila je one koji su tražili da se konačno uvede ta kategorija.
Iza pozornice, rekla je da je pobeda bila neverovatna.
 
"Nisam polagala velike nade u tu kategoriju jer sam generalno vrlo zelena u muzičkom prostoru videoigara, i protiv takvih džinova i veterana", rekla je. 
 
Za inauguralnu nagradu, drugi nominovani su bili kompozitori koji stoje iza "Aliens: Fireteam Elite", "Call Of Duty: Vanguard", "Marvel's Guardians Of The Galaxy" i "Old World".
 
Ekonomou je istakla da je ona jedina žena nominovana u kategoriji, rekavši: "Nadam se da je to presedan i nadam se da od sada neće biti samo jedna žena u kategoriji svake godine."
 
Pre ove godine videoigre su bile uključene u kategoriju muzike za vizuelne medije, koja je takođe uključivala muziku za film i televiziju. 
 
Nedavna Deloktova anketa sprovedena u Sjedinjenim Državama, Britaniji, Nemačkoj, Brazilu i Japanu pokazala je da su videoigre glavni izvor zabave za generaciju Z.
 
Mnogi mladi igrači navode muziku kao sastavni deo iskustva, pri čemu je trećina ispitanika izjavila da su potražili muziku iz igre na internetu, a 29 odsto ih je reklo da je često otkrivalo novu muziku tokom igranja.
 
"Mnogi od njih ne mogu da odvoje muziku od igre, a to je zaista uzbudljiva prilika za svakog kompozitora koji dolazi", rekla je Ekonomou za AFP pre nedeljne dodele.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika