Muzički katalog Majkla Džeksona prodaje se za rekordnih 900 miliona dolara

Naslednici Majkla Džeksona blizu su dogovora o prodaji polovine svog vlasništva u njegovom muzičkom katalogu.
Potencijalni posao kupcu bi omogućio sticanje 50 odsto vlasničkog udela u Džeksonovom izdavačkom katalogu, prihode generisane njegovom muzikom, nadolazeći biografski film o Majklu i brodvejsku produkciju "MJ: The Musical".
Strane zainteresovane za kupovinu ostale su anonimne iako je jedan finansijski izvor rekao za "Variety" da "Primary Wave Music", koji je nedavno stekao iscrpan popis prava na materijal i prihod Dorsa, već poseduje udeo u pravima na Džeksonov katalog.
Ako se ovaj novi ugovor sklopi, tri nezavisna izvora navodno su rekla za "Variety" da će imati presedansku cenu od 800 do 900 miliona dolara, što ga čini najskupljim sticanjem prava u istoriji moderne muzike.
 
Džeksonov katalog ostaje jedan od finansijski najunosnijih, Forbs ga je u svojim godišnjim izveštajima stalno svrstavao među mrtve slavne osobe s najvećom zaradom, a 2018. je izvestio da je njegova posmrtna zarada dosegla 2,4 milijarde dolara.
 
"Thriller" iz 1982. ostaje Džeksonov najprodavaniji album, tri puta je dobio Dijamantski sertifikat u SAD-u i Kanadi i po jednom u Francuskoj i Nemačkoj, skupivši još 57 platinastih sertifikacija u drugim zemljama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika