VIDEO: Hari Stajls osvojio Brit nagradu za izvođača godine

Britanska pop zvezda Hari Stajls apsolutni je pobednik dodele nagrada Brit, osvojivši sve četiri nagrade za koje je nominovan, uključujući nagradu za izvođača godine.
VIDEO: Hari Stajls osvojio Brit nagradu za izvođača godine
Foto: Beta/AP
Na dodeli britanskih muzičkih nagrada u londonskoj O2 Areni Stajls je nagrađen za album godine "Harry's House", pesmu godine "As It Was", izvođača godine i najbolji pop/R&B nastup.
"Ova noć je za mene bila stvarno, stvarno posebna i nikad je neću zaboraviti", izjavio je Stajls, koji je prošle nedelje već osvojio nagradu Gremi. Stajls se takođe zahvalio svojim bivšim kolegama iz benda "One Direction".
 
Ženski indi rok bend "Wet Leg" bio je drugi veliki pobednik večeri, jer su hitmejkeri "Chaise Longue" nagrađeni za najbolju britansku grupu i najboljeg novog izvođača. Izgubili su, međutim, od "The 1975" u kategoriji Alt/Rok (o kojoj odlučuju fanovi) i od Stajlsa u kategoriji Album godine.
 
Od prošle godine uvedene su rodno neutralne kategorije za izvođača godine i međunarodnog izvođača godine, umesto kategorija u kojima su se birali najbolji izvođači u muškim i ženskim kategorijama. 
 
No, u kategoriji izvođača godine svi nominovani su bili muškarci - pevači Stajls i Džordž Ezra, reperi Stormzi i Central Si, kao i DJ i producent Fred Egen - što je razljutilo mnoge u industriji i na društvenim mrežama.
 
Drugu rodno neutralnu nagradu za međunarodnog izvođača godine osvojila je američka zvezda Bijonse, koja je nagrađena i za  međunarodnu pesmu godine, za "Break My Soul". Bijonse nije došla na dodelu nagrade, ali se publici obratila video-porukom kako bi prihvatila nagrade. Zahvalila se svojim fanovima u Britaniji i završila govor porukom - "Vidimo se na turneji!" 
 
Što se tiče ostalih dobitnika britanskih muzičkih nagrada, engleski pop rok bend "The 1975" osvojio je nagradu za najbolji rok/alternativnu nastup, najbolja međunarodna grupa je "Fontaines DC", zvezdom u usponu proglašena je britanska R&B devojačka grupa Flo, za najbolji plesni nastup nagrađena je Beki Hil.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika