Lajonel Riči će nastupiti na ceremoniji krunisanja princa Čarlsa, ulaznice će se deliti lutrijom

Svetska muzička zvezda Lajonel Riči nastupiće na koncertu povodom dvodnevne ceremonije krunisanja britanskog kralja Čarlsa III, 7. maja u zamku Vindzor, prenosi dnevni list San.
Lajonel Riči će nastupiti na ceremoniji krunisanja princa Čarlsa, ulaznice će se deliti lutrijom
Foto: Beta/AP
Američki pevač je dugogodišnji prijatelj i poštovalac britanskog kralja i jedan je od ambasadora Prinčevog fonda, dobrotvorne organizacije osnovane 1976. godine.
"Kralj poštuje sve svoje ambasadore i posebno ceni Lajonelovu nepokolebljivu podršku Prinčevom fondu", rekao je za britanski tabloid izvor iz Bakingemske palate.
Ulaznice za koncert deliće se lutrijom i 5.000 karata predviđeno je za građane širom Velike Britanije, dok će preostalih 5.000 biti podeljeno dobrotvornim organizacijama bliskim kraljevskoj porodici, kao i pripadnicima vojske.
 
Kralj Čarls III će biti krunisan u subotu 6. maja u Vestministerskoj palati, a službu će voditi kenterberijski nadbiskup Džastin Velbi. Istog dana biće krunisana i kraljica supruga Kamila. 
 
Novokrunisani monarh pojaviće se zatim na balkonu Bakingemske palate.
 
"Narednog dana će biti održan 'Koronacioni koncert' na kojem će nastupiti svetske muzičke zvezde, a u ponedeljak, 8. maja, javnost će biti pozvana da se pridruži dobrotvornom radu u lokalnim zajednicama", saopšteno je iz Bakingemske palate. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika