"Rolling Stone" objavio listu 50 užasnih albuma sjajnih umetnika

Časopis "Rolling Stone" odabrao je 50 groznih albuma inače sjajnih umetnika, a na vrhu se našao Kanje Vest sa svojim albumom "Ye" iz 2018.
"Rolling Stone" objavio listu 50 užasnih albuma sjajnih umetnika
Foto: Beta/AP
"Čak i najveći od najvećih ponekad zeznu", stoji u uvodu liste američkog magazina "Rolling Stone" u kom se redakcija pozabavila "epskim glupostima za koje bi verni obožavaoci hteli da se pretvaraju da se nikad nisu dogodile". 
Među pedeset pobrojanih albuma od 50. do 1. mesta našli su se tako albumi Boba Dilana, Džona Lenona, Dejvida Bouvija, Lua Rida i brojnih drugih velikana, ali prvo mesto pripalo je albumu "Ye" repera Kanjea Vesta.
U objašnjenju stoji da je "Ye" početna tačka "najkatastrofalnijeg umetničkog i ličnog kolapsa u istoriji popularne muzike", da bi se zaključilo da se "Kanjeovi skandali iz 2018. s njegovim veličanjem Donalda Trampa čine gotovo smešnim u poređenju s nedavnim skandalima i kolapsom poslovnog carstva", ali i to da "nikada nije učinio muziku manje važnom kao što je to učinio na ovom albumu".
 
Na visokoj drugoj poziciji našao se "The Velvet Underground" s albumom "Squeeze" iz 1973. godina. Sledi ga na trećem mestu grupa "Yes" i album "Union" iz 1991. godine. Četvrto mesto drži "Metal Magic", debitantski album američke hevi metal grupe "Pantera" iz 1983, a na petom mestu je album "Down In The Groove" iz 1988. nobelovca Boba Dilana.
 
Na šestom mestu se skrasio "Forbidden" (1995.) hevi metal prvaka "Black Sabbatha", a na sedmom mestu ga slede Džon Lenon i Joko Ono s albumom "Unfinished Music No. 1: Two Virgins" iz 1968. godine. Album "Fun In Acapulco: Original Soundtrack" (1963.) Elvisa Prislija našao se na osmom mestu ove liste.
 
Na devetom mestu su velikani "Crosby, Stills, Nash and Young" s albumom "American Dream" iz 1988. godine, dok je na desetom mestu "Creedence Clearwater Revival" s albumom "Mardi Gras" iz 1972. godine. 
 
Celu listu možete pogledati OVDE.
  • Analiticar

    19.02.2023 20:03
    The Rolling Stones su bar sa dva albuma trebali biti na ovoj listi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika