Luk Blek nastupa treći u prvom polufinalu Pesme Evrovizije

Luk Blek, koji predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Liverpulu, nastupiće treći u prvom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.
Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu Evrosonga objavila redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara koji su utvrdili producenti ovogodišnjeg organizatora takmičenja, britanskog javnog servisa BBC.
Određeno je da će Luk Blek nastupiti treći u prvom polufinalu "Pesme Evrovizije", koje će se održati 9. maja u Liverpulu. Već je ranije žrebom utvrđeno da će naš predstavnik nastupiti u prvoj polovini večeri.
Prvo polufinale otvara predstavnica Norveške, a poslednji će nastupiti predstavnik Finske. Nastupiće predstavnici 15 zemalja.
 
Kada je reč o drugom polufinalu koje se održava 11. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Drugi deo takmičenja otvoriće predstavnik Danske, a poslednja će svoju pesmu predstaviti Australija.
 
Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima - domaćinu Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i prošlogodišnjem pobedniku Ukrajini. Tokom finalne večeri, 13. maja, nastupiće 25 učesnika.
  • Boris 2

    23.03.2023 14:18
    Crni luk ali mladi…
  • Milan

    23.03.2023 07:06
    Srećno Luka i prolaz u finale!!!
  • Citac naslova

    23.03.2023 05:27
    Ne drzi paznju
    posle g.Djuric narednu deceniju imacemo teske "smorove"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".