VIDEO: Džimi Pejdž objavio davno izgubljenu pesmu grupe "Led Zeppelin"

Gitarista grupe "Led Zeppelin" Džimi Pejdž je na svojoj veb stranici objavio dosad nepoznatu pesmu slavnog benda.
Legendarni gitarista objavio je pjesmu "The Seasons", demo pesme "The Rain Song", kako bi proslavilo 50. godišnjicu petog albuma grupe, "Houses of the Holy", koji je objavljen 28. marta 1973. godine. 
Pišući za sekciju "Na današnji dan" na svojoj veb stranici 28. marta, Pejdž ulazi u detalje o poreklu pesme.
"Na današnji dan pre 50 godina 'Houses of the Holy' su puštene na slobodu. Moja prvobitna ideja za uvodne pesme za album bila je kratka uvertira, uzbudljiv instrumentalni uvod sa slojevitim električnim gitarama, koja bi se nastavljala na 'The Seasons', kasnije nazvanu 'The Rain Song'", rekao je Pejdž.
 
"'The Seasons' je bio podsetnik za mene na redosled pesme i razne ideje koje sam imao za nju u njenoj embrionalnoj fazi. Radio sam na tome jedno veče kod kuće. Tokom uvertire, sada pod nazivom 'The Plumpton and Worcester Races', poluvreme je rođeno i uvertira je oblikovana u pesmi 'The Song Remains the Same'", dodao je i još rekao da je "imao kućni demo pesme 'The Rain Song', ali su trake nažalost izgubljene".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika