"Metallica" predstavila svoj 12. album - "72 Seasons"

Izdanje opisano kao celovečernja zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja "Hardwired...To Self-Destruct" iz 2016. godine donosi 12 pesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.
"Metallica" predstavila svoj 12. album - "72 Seasons"
Foto: Beta/AP
Izdanje opisano kao celovečernja zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja "Hardwired...To Self-Destruct" iz 2016. godine donosi 12 pesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.
 
"72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo ili lažno ja. Koncept onoga što su nam roditelji rekli o tome 'ko smo'. Mogućnosti prepiranja oko toga kakva je naša ličnost. Smatram da je najzanimljiviji deo cele priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju današnjeg sveta. Velik deo našeg iskustva u odrasloj dobi rekonstrukcija je ili reakcija na proživljeno u detinjstvu. Ili smo zatvorenici detinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom", rekao je frontmen Džejms Hetfild.
Ovo je popis pesama:
- 72 Seasons
- Shadows Follow
- Screaming Suicide
- Sleepwalk My Life Away
- You Must Burn!
- Lux Æterna
- Crown of Barbed Wire
- Chasing Light
- If Darkness Had a Son
- Too Far Gone?
- Room of Mirrors
- Inamorata
- Idu na turneju
 
 
Muzičku produkciju potpisuje Greg Fidelman zajedno s Hetfildom i Ulrihom, a uz CD, LP i digitalno izdanje, dostupan je i u posebnoj seriji na crnom vinilu i ograničenim kolekcionarskim varijantama.
 
Album je objavljen za Blackened Recordings, label benda.
 
"Metallica" će album koncertno promovisati na velikoj svetskoj turneji "M72!". Turneja će obuhvatiti veliki deo 2023. i 2024. godine. U svakom najavljenom gradu sviraće dve večeri zaredom, i to s posebno kreiranim set-listama. Evropskih datuma (za sada) nema puno na radaru.
  • Ma

    21.04.2023 10:40
    Trebaju oni lepo u penziju, odavno više nemaju šta da kažu i sve su dosadniji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika