Škotski bend uklonjen sa plejliste za krunisanje Čarlsa zbog antimonarhističkih stavova

Škotski bend "The Procalimers" uklonjen je sa plejliste pripremljene za predstojeće krunisanje britanskog kralja Čarlsa III, nakon kritika koje je bend dobio zbog svojih antimonarhističkih stavova.
Škotski bend uklonjen sa plejliste za krunisanje Čarlsa zbog antimonarhističkih stavova
Foto: Beta/AP
Kako navodi BBC, pesmu "I'm Gonna Be (500 miles)" uklonila je sa liste, nakon pritužbi, vlada Britanije, a dodaje se da se na listi nalaze pesme muzičara poput Bitlsa, Queen, Toma Džonsa, Dejvida Bouvija, Kejt Buš, Emeli Sande i drugih.
Iz Odeljenja za digitalne medije, kulturu, medije i sport saopšteno je da je plejlista "napravljena kako bi odala počast umetnicima iz Britanije i Komonvelta uoči predstojećeg krunisanja".
 
Članovi "The Proclaimers", odnosno braća Čarli i Kreg Rid, u prošlosti su u javnosti iznosili antimonarhističke stavove, poput pružanja podrške demonstrantu koji je prilikom proglašenja Čarlsa za kralja uzvikivao: "Ko ga je izabrao?".
 
Tada je Kreg Rid rekao:
 
"Mislio sam da taj tip govori umesto mene, a on govori u ime mnoštva drugih ljudi. Ne samo u Škotskoj, već i širom Velike Britanije!"
 
"The Proclaimers" su svoju pesmu "In Recognition" sa albuma "Life With You" iz 2007. godine opisali kao predstavljanje "ogromnog prezira prema ljudima sa levice u ovoj zemlji koji se protive kraljevskoj porodici, a zatim od nje dobijaju počasti".
 
Kralj Čarls biće krunisan 6. maja u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika